IN DE BUURT

Wandelen

Geniet van onze prachtige wandelgebieden en ontdek de puurheid van de natuur terwijl u actief bezig bent. Keuze genoeg om de benen te strekken en te genieten van de heerlijke frisse lucht in een prachtige omgeving.

Inspiratieroutes:

Negenoord-Kerkeweerd
Negenoord-Kerkeweerd

Download wandelfolder 

Start wandelingen:

Bergerven
Bergerven

Download wandelfolder 

Start wandelingen:

Platte Lindenberg
Platte Lindenberg – Vossenberg

Download wandelfolder 

Start wandelingen Platte Lindenberg:

 

Start wandelingen Vossenberg:

Connecterra
Nationaal Park Hoge Kempen – Connecterra

Een ongeëvenaard wandelparadijs. De plek waar meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden (Maasmechelen) nog op volle toeren draaide. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ met spectaculaire panorama’s.

Bekijk de wandelroutes

Wil je eens iets anders doen dan een wandelroute volgen, maak je bezoek aan Connecterra dan helemaal bijzonder en ga op pad met een Ranger.
Klik hier voor meer informatie.

Verder is er ook nog ‘De Speelput’, een ruime speeltuin met speeltuigen voor zowel kleine als grote kinderen en dit in het thema van het Nationaal Park en natuurlijk ook het zo typische mijnverleden.
De speeltuin ligt vlak naast het terras zodat je gemakkelijk een oogje in het zeil kan houden terwijl de kinderen zich amuseren.

 

Fietsen

Ga op pad in Limburg en ontdek waarom deze provincie ook wel hét Fietsparadijs genoemd wordt. In de omgeving van Dilsen-Stokkem fiets je over autovrije paden door het prachtige landschap vol groene gebieden. Verder fiets je een stukje langs de meanderende Maas.

Inspiratieroutes:

Wandelen Paarse pracht

Paarse pracht: 42km

Download fietsroute 

Een fietsroute met vlakke baantjes en enkele pittige klimmetjes door schaduwrijke dennenbossen, paarse heidelandschappen en dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het witte stadje Thorn

Van het witte stadje tot Maaslandse renaissance: 37km

Download fietsroute 

Deze route voert je door het noordelijke deel van het Maasland. Je passeert veel cultuurhistorische bezienswaardigheden zoals het standbeeld van de gebroeders Van Eyck in Maaseik, het wijndomein Aldeneyck en het witte stadje Thorn. Maak zeker een tussenstop in Stevensweert met haar fascinerende vestingwerken en in Maasbracht met het Maas- en Scheepvaartmuseum.

Grensoverschrijdend fietsen

Grensoverschrijdend fietsen langs de Maas: 64km

Download fietsroute 

Met de Maas naast je, fiets je lekker vlak met zicht op de rivier en de natuur. Veerpontjes voeren je naar de overkant. Handig, want de Nederlandse knooppunten sluiten naadloos aan op dit fietsroutenetwerk.

Hoge duinen

Trappen voorbij hoge duinen en grote grazers: 56km

Download fietsroute 

Deze afwisselende eerder vlakke route brengt je langs de uitgestrekte bossen, vennen, heide en landduinen van Duinengordel. Je fietst langs de eeuwenoude Dorpermolen en door Bergerven, een uitgestrekt natuurgebied met grindplassen en typische fauna en flora.

 

Geen fiets, maar ben je toch geïnspireerd geraakt door één van deze prachtige fietsroutes? Via Maascentrum De Wissen  of Fiets- en Vespaverhuur Maro  kan je aan een aangenaam eerlijke prijs een gewone stadsfiets, kinderfiets of elektrische fiets huren.

Nog meer inspiratie…

Vespa route

VESPAROUTES

VESPA – Toeren in het Maasland

Vertrekken doe je met zicht op de Maas.
De Maas is de levensader van de RivierPark Maasvallei. In de RivierPark Maasvallei liggen prachtige, als een snoer door de Maas verbonden, authentieke dorpjes.
Ook een aantal landgoederen en kasteeldomeinen zijn hier goed bewaard gebleven.
Het stadje Stokkem en Oud-Dilsen zijn ankers van een rijke Maaslandse streekgeschiedenis.

Deze inspiratieroutes tonen je stuk voor stuk de rust, de natuur en het idyllische landschap dat het mooie Maasland jou te bieden heeft.

Route Oud Rekem: 57km
Van Eyckroute: 77km

Klik hier voor meer informatie over verhuur.

Fluisterbootjes De Wissen Stokkem

FLUISTERBOOTJES

Een tocht met een elektrisch aangedreven bootje over de Oude Maasarm in Dilsen. De bootjes bewegen geruisloos. Zo kan je ongemerkt de vele watervogels op de plassen bestuderen en genieten van de kleurrijke kruiden en rustgevende landschappen.

Klik hier voor meer informatie over verhuur.

Vissen Limburg

VISSEN

Er zijn in onze stad 6 gebieden waar het toegestaan is om te vissen:

  • Negenoord
  • Oude Maas (Dilsen)
  • Bichterweerd
  • Schaapskuil
  • De Broeken
  • Oude Maas (Stokkem)

Download visfolder 

Aanvraag gemeentelijke vispas + info over visplaatsen

Naast de vergunning van de Vlaamse overheid heb je een stedelijke vispas nodig. Dit pasje kan je digitaal gratis aanvragen. Een kopie van jouw visvergunning van de Vlaamse Overheid + contactgegevens (naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer) volstaan om dit gratis pasje aan te vragen.
Alle info en aanvragen kunnen aangevraagd worden via toerisme@dilsen-stokkem.be

Waterpret Therhills

WATERPRET

Terhills Cablepark staat al 6 seizoenen bekend om zijn unieke sfeer. Onder begeleiding van ervaren monitoren leren ze je op een veilige en leuke manier wakeboarden of waterskiën. Daarnaast beschikken ze ook over een groot hindernissenparcours op het water, het Terhills Aquapark.

Wil je liever gewoon chillen, dan kan je genieten van de mooiste zonsondergangen van Limburg. Aan de beachbar serveren ze zomerse dranken en in het restaurant kunt u heerlijk lunchen of dineren.

Terhills Cablepark is open vanaf de paasvakantie tot de herfstvakantie.

Voor meer informatie en om deel te nemen aan de kabelactiviteiten, neem een kijkje op www.terhillscablepark.be voor de verschillende prijzen. 

Kajakken op de Maas

KAJAKKEN OF KANOVAREN

Heb je zin in een dagje plezier? Geniet in je kajak, samen met je gezelschap, van de prachtige uitzichten die de Maasvallei te bieden heeft. Huur één- en tweepersoons kajaks en drie- en vierpersoons kano´s of rafts voor een afvaart op de Limburgse Maas met vertrekpunten te Kotem aan de Maas.

Voor meer informatie kijk op www.kajakmaasland.be.

Wellness Dil-zen Dilsen

WELLNESS

U kan uiteraard ook relaxen in onze privé sauna “dil-zen” om even te ontsnappen aan alle stress en drukte van het dagelijkse leven. Om helemaal tot rust en ontspanning te komen hebben wij een ruim aanbod van verschillende wellness arrangementen waarbij u zowel binnen als buiten ten volle van kan genieten.

 

Horeca Dilsen-Stokkem

HORECA

Ook op culinair vlak tref je het goed in Dilsen met verschillende restaurants, gezellige brasseries, frituren, cafés en traiteurs.

Klik hier voor een overzicht.

Shoppen Village Maasmechelen

SHOPPEN

Maasmechelen Village

Ontdek meer dan 100 boetieks met luxe fashion- en lifestylemerken zoals Essentiel, BA&SH, Furla, HUGO BOSS, Sandro, Kipling, Noukie’s, Le Creuset, Timberland, Ted Baker… Hier profiteer je van prijzen die tot 60 % voordeliger zijn dan de aanbevolen retailprijs. Tijdens het shoppen geniet je van een welverdiende pauze in één van de restaurants. Met regionale en internationale gerechten op het menu is er voor elk wat wils. Maasmechelen Village is ook open op zon- en feestdagen.